Kto to Dziki?

Dziki Naśladowca zrodził się z miłości do słodkości bez białej mąki i rafinowanego cukru oraz zdrowego jedzenia, które odżywia, a nie tylko karmi. W czasach, w których przyszło nam żyć, kiedy to wszyscy jesteśmy najedzeni, ale rzadko kiedy odżywieni (a to nie to samo) coraz więcej ludzi zaczyna zastanawiać się nad tym co wkłada do ust. Staram się tworzyć miejsce, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, coś wzbogacającego kubki smakowe jak i ultrazdrowego.

W mojej kuchni nie ma miejsca dla rafinowanego cukru, białej mąki, białego ryżu, jajek, mięsa, krowiego nabiału oraz produktów przetworzonych. To mój świadomy wybór, który konsekwentnie wprowadzam w życie swoje oraz moich najbliższych.

Inspiruję się innymi blogami kulinarnymi, książkami kucharskimi oraz znanymi od wieków sposobami przygotowywania potraw wg. kuchni pięciu przemian oraz ajurwedy. Większość przepisów, które biorę na warsztat pochodzi z innych blogów kulinarnych. Odtwarzając przepis zawsze podaję link, do strony, która mnie zainspirowała, w końcu jestem Dzikim Naśladowcą oraz mistrzynią przerabiania tych nie do końca zdrowych receptur na "zdrowsze" ;)



20 komentarzy:

  1. Ale super zdjęcie, świetny start! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję bardzo moja Inspiracjo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja myślałam, że jesteś wielkim, brodatym facetem ( w końcu dziki naśladowca)... a tu proszę urocza, sympatycznie wyglądająca dziewczyna :) Największe zaskoczenie dnia:) You make my day!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha, dzięki! Sztuka kamuflażu ;)

      Usuń
    2. Pomyślałam to samo! Jakiś dzikus, brodaty, umięśniony :) W ogóle się nie zniechęciłam po odkryciu prawdy = wręcz przeciwnie, będę tu stałym gościem! Jestem pod wrażeniem, bo tego bloga dłuuuugo szukałam! :) Pozdrawiam!

      Usuń
  4. Super Misiu:) gratuluje i trzymam kciuki. Mam Cię od dzisiaj na oku;)buźka

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny blog. Z przyjemnością będę tu zaglądała. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo, bardzo dziękuję i bardzo, bardzo zapraszam :)

      Usuń
  6. Będę stałym bywalcem Kasia

    OdpowiedzUsuń
  7. od 1 lutego zmieniam tryb odżywiania i będę zaglądał by coś zapożyczyć. Pozdrawiam: jasiu.bodzentyn@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  8. A dlaczego bez jajek? Żółtko jest ponoć takie zdrowe.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. alergia pokarmowa ;/ ale jajka to też kurze hormony i tłuszcze nasycone więc im mniej tym lepiej

      Usuń
  9. genialna strona, na pewno skorzystam z przepisów :) a zaczynam od kiszenia kapusty :-) Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń