fot. MŚ |
CHRZAN DOMOWY | bezglutenowy, bez cukru i mleka w proszku
przepis pochodzi z książki Beaty Kropki "Pokonaj alergię"
Składniki:
- 1 korzeń chrzanu
- 1 goździk
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 2 łyżki octu winnego lub 3 ryżowego
- szczypta soli
- 1/3 szklanki wody
Korzeń chrzanu obieramy i ścieramy lub miksujemy na drobno. Przekładamy go na drobne sitko i przelewamy gorącą wodą.
1/3 szklanki wody zagotowujemy z ksylitolem, goździkiem i solą, Kiedy wystygnie wymieszać ze sobą chrzan, wodę i ocet. Przełożyć do czystego słoika i trzymać w lodówce, chyba, że macie chęć zapasteryzować, też można :)
niesamowity blog, przyjemnie sie go czyta i ogląda !
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
OdpowiedzUsuńPrzyjemnie sie czyta tego bloga polecam bo jest tu wiele ciekawych i przydatnych informacji.
OdpowiedzUsuńChętnie zaglądam tutaj aby sie dowiedziec czegoś więcej na ten temat
OdpowiedzUsuńMiło się spędza czas na twoim blogu :)
OdpowiedzUsuńCiekawe inspiracje na tym blogu, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńHaha! Super tekst!
OdpowiedzUsuńBędę tu zagladać częściej miło sie czyta!
OdpowiedzUsuńDawno tak fajnego bloga nie widziałem :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł
OdpowiedzUsuńświetny post!
OdpowiedzUsuńchrzanik domowy oj tak :) lubię to!
OdpowiedzUsuńFajny post, poleciłam znajomej - dobrze jest czasem dowiedzieć się czegoś nowego.
OdpowiedzUsuńWszystko teraz jest naturales ;)
OdpowiedzUsuńna wielkanoc
OdpowiedzUsuń