fot. MŚ |
CHIPSY CIECIORKOWE | uniwersalne, wyraziste i chrupiące
Składniki:
na pełną miskę
- ok. 500g ugotowanej ciecierzycy (lub 2 puszki)
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- ulubione przyprawy, u mnie wędzona papryka i zioła prowansalskie
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180-190st. Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem, a na nią wykładamy osuszoną cieciorkę, którą solimy, posypujemy pieprzem, ulubionymi ziołami oraz oliwą. Wszystko dokładnie mieszamy i umieszczamy w piekarniku na minimum 30-35 min., maksimum 45 min. W międzyczasie mieszamy nasze chipsy żeby się nie spaliły i kontrolujemy poziom ich "chrupkowatości" ;)
Po maksimum 45 min. wyciagamy cieciorkę z piekarnika, pozwalamy jej wystygnąć i przerzucamy do miseczki. Najlepiej smakuje tego samego wieczoru :)
A gdzie dostane wedzona papryke?? pozdrawiam Judyta
OdpowiedzUsuńhej Judyta, mnie udało znaleźć się w Marks&Spencer
Usuń