Wykład w Rudej Kicie rozpoczął się od rozpoznania zapotrzebowania na zimowo-podnoszące odporność-rady :) Tak się złożyło, że wśród uczestniczek były same młode Mamy, już po chwili atmosfera zrobiła się bardzo luźna i sympatyczna, uczestniczki miały dużo pytań i własnych doświadczeń, którymi chciały podzielić się z innymi.
fot. MŚ |
Kiedy Ani udało się już dojść do głosu, bardzo dokładnie wytłumaczyła zgromadzonym dlaczego zbilansowana i naturalna dieta jest tak ważna, szczególnie o tej porze roku. Rozmawialiśmy o sposobach spędzania wolnego czasu przez dzieci kiedyś i teraz, omówiliśmy termikę pokarmów oraz sposoby ich przygotowywania, dodające energii oraz ciepła. Ania bardzo szczegółowo odpowiadała na wszystkie pytania, np. te o zawartość wapnia i magnezu w poszczególnych pokarmach, a także zdradzała co kryje się pod dziwnie brzmiącymi skrótami chemicznymi poszczególnych produktów. Następnie przedstawiłyśmy nasze propozycje zdrowych i rozgrzewających posiłków dla dzieci, powiedziałyśmy też o alternatywach chleba oraz produktów nabiałowych, których w zimie, w naszej diecie powinno być jak najmniej.
fot. MŚ |
Na sam koniec poczęstowałyśmy Uczestniczki mlekiem roślinnym oraz ciasteczkami bananowo-owsianymi bez jajek i cukru własnej, "Dzikiej" produkcji :) Wciąż pojawiały się nowe pytania i zagadnienia, było tak miło i intensywnie, że siedziałyśmy w Rudej Kicie jeszcze długo po zamknięciu :)
Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkania, które wraz z Anią Motak będziemy organizować już wkrótce. Możecie liczyć na sporą dawkę wiedzy przekazanej w profesjonalny i przystępny sposób oraz na miłą i inspirującą atmosferę! Promocja kuchni naturalnej i zdrowego odżywiania to nasz cel, misja i pasja :)
fot. MŚ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz