13 września 2015

PASTA Z WĘDZONEGO TOFU | prosta, smaczna, wegańska

Najprostsza i pyszna pasta do ukręcenia w parę minut? Idealna do kanapek, jako przystawka do zakręcenia z warzywami lub posmarowania czymś, voilà :) 


fot. MŚ


PASTA Z WĘDZONEGO TOFU | prosta, smaczna, wegańska

Składniki

- 1 kostka wędzonego tofu
- 1 łyżka sosu sojowego tamari
- 1 łyżka oleju lnianego lub innego ulubionego
- 1 łyżka musztardy
- wędzona papryka
- pieprz
- kapka soku z cytryny 


Tofu przelewamy ciepłą wodą, wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy na pastę, zajadamy ze smakiem :)

7 komentarzy:

  1. bardzo lubię takie pasty z wędzonym tofu,sprawdzają się idealnie nie tylko jako dodatek na kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam, pycha! :D
    Na prawdę prosta i szybka, takiej szukałam ;)

    OdpowiedzUsuń