Strony
▼
31 stycznia 2014
Wykład "Daję mojemu Dziecku to co najlepsze" | relacja ze spotkania
Podnoszenie odporności Dzieci oraz reszty Rodziny poprzez zdrowe odżywianie? Niektórzy nie wierzą, że można tego dokonać i sporo zaoszczędzić na lekarstwach nawet w "sezonie grypowym". W ostatni wtorek stycznia wraz z Anią Motak, z Kuchennych Kreacji podpowiadałyśmy Wam jak tego dokonać.
29 stycznia 2014
GULASZ DYNIOWO CIECIERZYCOWY | rozgrzewający, kolorowy i pyszny
Po krótkim wywiadzie okazało się, że części z Was udało się zachować jeszcze jakąś zapomnianą dynię :) W przyszłym roku na pewno też o tym pomyślę natomiast w tym, na ratunek przyszedł mi pewien Ekorolnik z powiatu średzkiego ;) Oddał mi swoją ostatnią ekodyńkę, z której przyrządziłam mistrzowski gulasz!
fot. MŚ |
27 stycznia 2014
SOS AWOKADO | wyrazisty, zdrowy i kremowy
22 stycznia 2014
ROŚLINNE CIASTO CZEKOLADOWE | bez cukru, jajek i mąki
Skoro mamy już domową polewę czekoladową przyszedł czas na absolutnie przepyszne, równie czekoladowe i zdrowe, w 100% roślinne ciasto, upieczone bez grama mąki... Tak, to jest możliwe :) Można upiec ciasto, które nie dość, że będzie bardzo smaczne to na dodatek nie zaserwuje nam 100 mln tysięcy kalorii prosto w pośladki ;) Zapraszam Was serdecznie do spróbowania...
fot. Marta Szczygłowska, https://www.facebook.com/Photo.Coaching.Polska |
20 stycznia 2014
POLEWA CZEKOLADOWA | domowa, naturalna i bez cukru
Czy czekolada może być słodka i gęsta nie zawierając ani grama białego rafinowanego cukru oraz uwodornionych tłuszczów trans? Czy możemy w końcu uwierzyć w jej lecznicze właściwości i w pełni wykorzystać ten magnez, którym z reguły pocieszamy się kończąc tabliczkę? :) Otóż TAK!
Podaję Wam przepis na polewę czekoladową, którą ze spokojem możecie polać Wasze zdrowe, bezcukrowe ciacho, na które przepis pojawi się już za kilka dni, albo inne słodkości wymagające polewy czekoladowej, mniaaam!
Podaję Wam przepis na polewę czekoladową, którą ze spokojem możecie polać Wasze zdrowe, bezcukrowe ciacho, na które przepis pojawi się już za kilka dni, albo inne słodkości wymagające polewy czekoladowej, mniaaam!
fot. Marta Szczygłowska, https://www.facebook.com/Photo.Coaching.Polska |
16 stycznia 2014
SAŁATKA MEKSYKAŃSKA | sycąca, smaczna i kolorowa
Karnawał trwa więc zakładam, że przyda się Wam przepis na sałatkę, która posmakuje wielu gościom, nawet tym, którzy (jak to ZAWSZE bywa u mnie) zapytają o schabowego z kapustą ;). Po raz pierwszy próbowałam tej kombinacji u mojej koleżanki Justynki, której Mama przywiozła ją prosto z Meksyku. Od tamtej pory przygotowują ją sobie, zdarza się, że także do pracy. To dobra alternatywa dla obiadu w zabiegany dzień. A na imprezie to danie, które jest także dobre jako "podkładka" pod inne rzeczy :)
13 stycznia 2014
SEREK à la FETA | aromatyczny, wspaniały, uzupełniający dodatek
Wskazówki jak przygotować najlepszy na świecie serek à la feta na bazie migdałów, po stokroć zdrowszy i smaczniejszy od klasycznej fety otrzymałam od Mistrzyni Dominiki z Latającej Kuchni Kapitana Chilli. Kto stołuje się u dziewczyn pewnie nie raz uraczył tego smaku w ich pysznych daniach. A ja sprzedaję Wam dziś patent jak można przyrządzić go samodzielnie :)
fot. Michalina Ściborska |
11 stycznia 2014
PUDDING RYŻOWY Z PIECZONYMI JABŁKAMI | ciepły, pyszny i sycący
10 stycznia 2014
ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANÓW I KASZY JAGLANEJ | ciepła, sycąca i smaczna
Miała być na Sylwestra, ale jakoś się nie udało, u mnie tak naprawdę podana była jeszcze przed Świętami na tzw. Before Xmass Party :) Smaczne danie, które można przygotować wcześniej i podgrzać kiedy goście już się pojawią, ponieważ smaku nabiera z czasem. Jednym słowem nic nie traci, a zyskuje. Do wykonania zainspirowała jak zwykle prze prze przewspaniała Jadłonomia :)
fot. Michalina Ściborska |