Strony

28 grudnia 2014

FASOLKA PO BRETOŃSKU Z WĘDZONYM TOFU | aromatyczna, pyszna i naturalna

Święta już za nami. To co jeszcze parę dni temu wydawało się niemożliwe, a mianowicie przejedzenie tej całej góry jedzenia nagle stało się faktem. Do sylwestra jeszcze parę dni, a jeść trzeba :) Polecam Wam tę jednogarnkową potrawę, która charakteryzuje się tym, że z każdym dniem nabiera smaku. Ponadto nie porzebuje specjalnych dodatków, trochę zielonej sałaty i kiszonej kapusty da nam ciepły, sycący i zdrowy obiad na co najmniej dwa dni :)

fot MŚ

21 grudnia 2014

"TORT” JABŁKOWY KUKURYDZIANO-TAPIOKOWY | bez cukru, jajek i mąki

W ubiegłym roku ciastem, które zaproponowałam Wam do postawienia na świątecznym stole był dietetyczny torcik jabłkowy. Zatem w tym roku podtrzymam tę „tradycję” i zaproponuję Wam równie dietetyczne, równie „torciaste” i jabłkowe ciacho, które posmakuje wujkom, ciociom, mamom, teściowom, bratowom, siostrzeńcom i innym rodzinnym przyjemnościom, którym przyda się cukrowy detoks ;)

fot. MŚ

18 grudnia 2014

WIGILIA | smaczna, zdrowa i bezbolesna

Wyjazd przed samymi świętami na pewno nie pomaga w publikowaniu postów ;) Na całe szczęście moja strona została założona rok temu właśnie w okresie świątecznym co oznacza, że z całą Dziką przyzwoitością mogę podsunąć Wam sprawdzone, pyszne i zdrowe przepisy. O ile przyjemniej jest świętować kiedy nasze brzuszki nie pęcznieją z bólu. Myślę, że proponowane przeze mnie receptury bardzo Was w tym pomogą :)


12 grudnia 2014

PIEROGI GRYCZANE ZE ŚLIWKĄ | bez glutenu, bez jajek, wegańskie

Rzut okiem na przepis, pełen zadowolenia uśmiech i mnóstwo motywacji do działania. Zakwas na barszcz z tego przepisu już się kisi więc szybki telefon, wyznaczenie daty spotkania. Nadszedł „ten” dzień, wszystko spakowane, pies się uśmiecha, no to jedziemy. Lepienie pierogów w domowym zaciszu mojej Mamy rysowało się idyllicznie. Ona klasyczne, ja gryczane. Jak to się skończyło? Dzika Mama ok. 100 sztuk, ja, hmm… Najważniejsze, że są, a ja i moja Dzika Bratowa będziemy miały co jeść, a nikt z "glutenowców" zapewne nie zechce nam niczego podebrać ;)

fot. MŚ

8 grudnia 2014

MASŁO ORZECHOWE DZIKI MIX | wyjątkowe, kremowe, bez cukru

Podstawowy przepis na domowe masło orzechowe jest banalnie prosty, wystarczy mieć paczkę prażonych orzechów ziemnych i dobry mikser. A ja pragnę podzielić się z Wami recepturą na trochę inne masło, można powiedzieć, że chyba moje ulubione :) Ponadto przyda się Wam, ponieważ jeszcze w tym tygodniu pojawi się coś do czego bardzo się owo "masło" przyda. A więc do dzieła, miksery w dłoń i masło dziki mix zaraz znajdzie się w Waszych słoiczkach!

fot. MŚ

3 grudnia 2014

Szkolenie "Daję Dziecku to co najlepsze" dla pracowników placówek zbiorowego żywienia odpowiedzialnych za żywienie najmłodszych | II relacja ze spotkania

Dziki miał przyjemność już po raz trzeci wziąć udział w szkoleniu „Daję mojemu Dziecku to co najlepsze” zorganizowanym przez firmy Perfect System HACCP Iwona Wójcik Rogalska, Partner System HACCP Barbara Kruczyńska oraz Kuchenne Kreacje Anna Motak. Szkolenie skierowane było dla pracowników żłobków, szkół i przedszkoli odpowiedzialnych za żywienie najmłodszych. Zainteresowanych znalazło się naprawdę wielu, co pozwala wierzyć, że są osoby, którym naprawdę zależy na zdrowiu naszych dzieciaków.

fot. MŚ