fot MŚ |
Strony
▼
28 grudnia 2014
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z WĘDZONYM TOFU | aromatyczna, pyszna i naturalna
Święta już za nami. To co jeszcze parę dni temu wydawało się niemożliwe, a mianowicie przejedzenie tej całej góry jedzenia nagle stało się faktem. Do sylwestra jeszcze parę dni, a jeść trzeba :) Polecam Wam tę jednogarnkową potrawę, która charakteryzuje się tym, że z każdym dniem nabiera smaku. Ponadto nie porzebuje specjalnych dodatków, trochę zielonej sałaty i kiszonej kapusty da nam ciepły, sycący i zdrowy obiad na co najmniej dwa dni :)
21 grudnia 2014
"TORT” JABŁKOWY KUKURYDZIANO-TAPIOKOWY | bez cukru, jajek i mąki
W ubiegłym roku ciastem, które zaproponowałam Wam do
postawienia na świątecznym stole był dietetyczny torcik jabłkowy. Zatem w tym
roku podtrzymam tę „tradycję” i zaproponuję Wam równie dietetyczne, równie „torciaste”
i jabłkowe ciacho, które posmakuje wujkom, ciociom, mamom, teściowom, bratowom,
siostrzeńcom i innym rodzinnym przyjemnościom, którym przyda się cukrowy detoks
;)
fot. MŚ |
18 grudnia 2014
WIGILIA | smaczna, zdrowa i bezbolesna
Wyjazd przed samymi świętami na pewno nie
pomaga w publikowaniu postów ;) Na całe szczęście moja strona została założona
rok temu właśnie w okresie świątecznym co oznacza, że z całą Dziką przyzwoitością
mogę podsunąć Wam sprawdzone, pyszne i zdrowe przepisy. O ile przyjemniej jest świętować kiedy nasze brzuszki nie pęcznieją z bólu. Myślę, że proponowane przeze mnie receptury bardzo Was w tym pomogą :)
12 grudnia 2014
PIEROGI GRYCZANE ZE ŚLIWKĄ | bez glutenu, bez jajek, wegańskie
Rzut okiem na przepis, pełen zadowolenia uśmiech i mnóstwo motywacji do działania. Zakwas na barszcz z tego przepisu już się kisi więc szybki telefon, wyznaczenie daty spotkania. Nadszedł „ten” dzień, wszystko spakowane, pies się uśmiecha, no to jedziemy. Lepienie pierogów w domowym zaciszu mojej Mamy rysowało się idyllicznie. Ona klasyczne, ja gryczane. Jak to się skończyło? Dzika Mama ok. 100 sztuk, ja, hmm… Najważniejsze, że są, a ja i moja Dzika Bratowa będziemy miały co jeść, a nikt z "glutenowców" zapewne nie zechce nam niczego podebrać ;)
8 grudnia 2014
MASŁO ORZECHOWE DZIKI MIX | wyjątkowe, kremowe, bez cukru
Podstawowy przepis na domowe masło orzechowe jest banalnie prosty, wystarczy mieć paczkę prażonych orzechów ziemnych i dobry mikser. A ja pragnę podzielić się z Wami recepturą na trochę inne masło, można powiedzieć, że chyba moje ulubione :) Ponadto przyda się Wam, ponieważ jeszcze w tym tygodniu pojawi się coś do czego bardzo się owo "masło" przyda. A więc do dzieła, miksery w dłoń i masło dziki mix zaraz znajdzie się w Waszych słoiczkach!
fot. MŚ |
3 grudnia 2014
Szkolenie "Daję Dziecku to co najlepsze" dla pracowników placówek zbiorowego żywienia odpowiedzialnych za żywienie najmłodszych | II relacja ze spotkania
Dziki miał przyjemność już po raz
trzeci wziąć udział w szkoleniu „Daję mojemu Dziecku to co najlepsze” zorganizowanym
przez firmy Perfect System HACCP Iwona Wójcik Rogalska, Partner System HACCP Barbara
Kruczyńska oraz Kuchenne Kreacje Anna Motak. Szkolenie skierowane było dla pracowników
żłobków, szkół i przedszkoli odpowiedzialnych za żywienie najmłodszych.
Zainteresowanych znalazło się naprawdę wielu, co pozwala wierzyć, że są osoby,
którym naprawdę zależy na zdrowiu naszych dzieciaków.
fot. MŚ |