fot. MŚ |
W związku z ty, że na zdjęciu mało co widać, będziecie musieli mi uwierzyć, że:
Składniki:
na jedną porcję
- mix sałat (u mnie masłowa, rucola i moja ukochana roszponka)
- 2 duże lub 3/4 mniejsze ogórki małosolne (przepis na domowe już wkrótce!)
- 5/6 rzodkiewek (nie wyrzucamy liści rzodkiewki tylko robimy z nich pyszne rzodkiewkowe pesto)
- szczypiorek lub koperek
- sól/pieprz
- olej lniany
A więc jedyne co musimy zrobić to "podrzeć" sałaty, ułożyć je na talerzu i polać olejem lnianym. Następnie, na sałacie kładziemy ogórki starte na tarce, na ogórkach, startą na tarce rzodkiewkę. Całość delikatnie posypujemy solą i pieprzem, a na sam koniec posypujemy dużą porcją szczypiorku lub koperku. Wspaniale smakuje także ze świeżym pomidorem :) Smacznego!
+100 dla zdrowia! <3
OdpowiedzUsuńi odkwaszenia :)
UsuńCzekam na przepis na ogórki :)
Usuńdzisiaj już jednego podgryzłam i wychodzi na to, że wyjdą więc na pewno niedługo się podzielę :) tymczasem szukaj w sklepach takiego specjalnego kopru do kiszenia :)
Usuń