O tym, że jesień zbliża się lekkim krokiem wie już chyba
każdy. Niech nie zmylą Was trzydziestostopniowe upały. Liście winorośli powoli
czerwienieją, drzewa robią się coraz bardziej przerzedzone, a wieczory
chłodniejsze. Już za jakiś czas przyjdzie nam zapłacić cenę na zimne lody i
zbyt dużą ilość nabiału, według medycyny chińskiej choroba rozwija się około
trzech miesięcy. Dokładnie wtedy kiedy w naszym kraju rozpoczyna się „sezon
grypowy”, a każdą naszą niedyspozycję tłumaczymy złą pogodą. To też ostatnie
momenty na jedzenie bananów, które są bardzo śluzotwórcze, ale jakże smaczne,
wiem….
fot. MŚ |
PUDDING CZEKOLADOWY | bez jaj, mleka i cukru
inspirowałam się przepisem Karoliny i Maćka Szaciłło z książki Karolina na detoskie
Składniki:
- 3 bardzo dojrzałe banany ugotowane na parze
- 0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego
- 2-3 łyżki surowego kakao (albo karobu)
- opcjonalnie: owoce do ozdoby np. granatu lub maliny
Ugotowane na parze banany miksujemy z podgrzanym mlekiem kokosowym i kakao. Podajemy na ciepło z owocami, gotowe!
- 0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego
- 2-3 łyżki surowego kakao (albo karobu)
- opcjonalnie: owoce do ozdoby np. granatu lub maliny
Ugotowane na parze banany miksujemy z podgrzanym mlekiem kokosowym i kakao. Podajemy na ciepło z owocami, gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz