fot. MŚ |
PASTA Z WĘDZONEGO TOFU | prosta, smaczna, wegańska
Składniki
- 1 kostka wędzonego tofu
- 1 łyżka sosu sojowego tamari
- 1 łyżka oleju lnianego lub innego ulubionego
- 1 łyżka musztardy
- wędzona papryka
- pieprz
- kapka soku z cytryny
Tofu przelewamy ciepłą wodą, wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy na pastę, zajadamy ze smakiem :)
bardzo lubię takie pasty z wędzonym tofu,sprawdzają się idealnie nie tylko jako dodatek na kanapki :)
OdpowiedzUsuńi robią w jakieś 3 min :)
UsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńsmakuje tak jak wygląda :)
UsuńNie jadłam takiego tofu :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam, pycha! :D
OdpowiedzUsuńNa prawdę prosta i szybka, takiej szukałam ;)
cieszę się :)
Usuńna śniadanie
OdpowiedzUsuń