Strony

22 czerwca 2015

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU | wegański, naturalny, sezonowy

Zapraszam Was na jeszcze ciepłą, kremową zupę z zielonego groszku, który sam w sobie jest tak smaczny, że nie potrzebuje wiele! Zupa świetnie sprawdzi się jako letni obiad w towarzystwie sałatki lub smaczną kolację. Korzystajmy ze świeżego groszku póki jest, mrożony ma się nijak do tego, którym możemy się cieszyć się teraz!

fot. MŚ

17 czerwca 2015

CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM | bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne

Tata wrócił już tam skąd na chwilę przyjechał po bardzo długiej przerwie. Pozostało dużo pięknych wspomnień. Jednym z nich jest to bezglutenowa drożdżówka z „rambarbarem”…

fot. MŚ

8 czerwca 2015

MIX BEZGLUTENOWYCH MĄK | uniwersalny, pełnoziarnisty, nieoczyszczony

W sklepach ze "zdrową żywnością" roi się od gotowych bezglutenowych miksów, które kuszą obietnicą udanego wypieku. Najbardziej podobają mi się gotowce na chleb, które z pełnoziarnistością nie mają wiele wspólnego natomiast obfitują w ulepszacze, spulchniacze itp. świństwa. Powiem tak, gluten jest zdrowszy od tego! Z drugiej jednak strony zgadzam się, że posiadanie na stanie pięciu różnych mąk nie jest dla każdego z Was. Z pomocą przychodzę zatem ja, ze sprawdzonym bezglutenowym mixem, którego z powodzeniem możecie używać do wszystkich wypieków (nie próbowałam jeszcze chleba) na słodko i słono.

fot. MŚ

1 czerwca 2015

MANGO LASSI | naturalne, zdrowe i smaczne

Podaję Wam prosty i pyszny przepis na mango lassi, takich rzeczy nie powinno się ukrywać ;) Jest to też super opcja na letniego drinka, wystarczy dodać odrobinę np. białego rumu, a Wasi goście na długo zapamiętają tę imprezę :)))

fot. MŚ