GRILLOWANE PAPRYKI NADZIEWANE KISZONĄ KAPUSTĄ | lekkie, zdrowe, kolorowe
Składniki:
porcja dla dwóch osób
- 2 czerwone papryki
- 2 czerwone cebule
- kiszona kaputa (uwaga, nie kwaszona tylko kiszona!)
- sól/pieprz
- przyprawy: zioła prowansalskie, mielony kminek
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180st. Papryki przekrajamy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i umieszczamy w naszyniu żarodpornym wydrążonym środkiem do góry. Cebulę kroimy w pióra bądź na mniejsze kawałki i umieszczamy w osobnym, mniejszym naczyniu żaroodpornym. Papryki posypujemy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Umieszczamy w pierkarniku na ok. 15 min, aż staną się na oko "miększe", do piekarnika wkładamy także pokrojoną cebulę.
Po ok. 15 min. kiedy nasze papryki zmiękną, nadziewamy je kiszoną kapustą, którą posypujemy mielonym kminkiem, cebulę mieszamy. Zapiekamy jeszcze ok 10 min. Po wyjęciu z piekarnika, posypujemy papryki przypieczoną cebulą i jemy ze smakiem póki ciepłe ;)
Ciekawa propozycja
OdpowiedzUsuń