tag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post4822985409560456482..comments2023-11-27T05:29:42.888-08:00Comments on Dziki Naśladowca | smacznie | zdrowo | rozwojowo: MAKOWIEC PIKNIKOWY | zdrowy, bezcukrowy i wegański Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15771476846268837683noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-27633814864990241912015-06-09T02:27:56.143-07:002015-06-09T02:27:56.143-07:00to prawda, z ksylitolem ostrożnie, można użyć syro...to prawda, z ksylitolem ostrożnie, można użyć syropu z agawy, albo melasy z buraka :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15771476846268837683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-76597561189110478462015-06-09T02:00:01.777-07:002015-06-09T02:00:01.777-07:00Znam ksylitol ale słyszałam że do trzeciego roku ż...Znam ksylitol ale słyszałam że do trzeciego roku życia nie powinno się podawać dziecku i dlatego szukam alternatywy :) a jak doleje trochę syropu z agawy to będzie ok?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-91255854562635801162015-06-08T12:08:13.307-07:002015-06-08T12:08:13.307-07:00cukier dla dziecka to nienajlepszy pomysł, nie uży...cukier dla dziecka to nienajlepszy pomysł, nie używam, poza tym ciasto jest naturalnie słodkie i nie trzeba dodawać cukru, a ksylitol ma bardzo podobny smak, radzę spróbować :)Dziki Naśladowcahttps://www.blogger.com/profile/04475819956381118785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-72156256084239577052015-06-08T11:56:32.538-07:002015-06-08T11:56:32.538-07:00Gdyby zastąpić ksylitol brązowym cukrem to ile trz...Gdyby zastąpić ksylitol brązowym cukrem to ile trzeba go dodać? Córka za mała a nie ukryję przed nią takiego ciacha... :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-20066824052911919272015-04-30T01:34:44.985-07:002015-04-30T01:34:44.985-07:00na pewno będzie pyszny! :))))na pewno będzie pyszny! :))))Dziki Naśladowcahttps://www.blogger.com/profile/04475819956381118785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-24989910632476698432015-04-30T01:15:56.269-07:002015-04-30T01:15:56.269-07:00Prosze sie nie dziwic. Sa blogi kulinarne,gdzie ni...Prosze sie nie dziwic. Sa blogi kulinarne,gdzie nie zawsze sie udziela odpowiedzi. Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz,bo mam w planach upiec po poludniu makowiec. Skladniki ciasta sa super i dlatego przepis mi sie spodobal. Dziekuje :-P.Marianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-10578925322954273592015-04-30T00:36:59.088-07:002015-04-30T00:36:59.088-07:00ależ po to tu jestem :) mak jeśli nie jest zmielon...ależ po to tu jestem :) mak jeśli nie jest zmielony wystarczy tylko zmielić, w pieczeniu pozbędziemy się gorzkawego smaku :)Dziki Naśladowcahttps://www.blogger.com/profile/04475819956381118785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-21613311440378163332015-04-29T23:56:49.208-07:002015-04-29T23:56:49.208-07:00Przepraszam,ze zawracam glowe,ale nie chce popelni...Przepraszam,ze zawracam glowe,ale nie chce popelnic bledu. Nadal nie rozumiem czegos,jesli chodzi o mak. Suchy mak w torebce kupilam,ale nie wiem czy taki dodac,czy go sparzyc i zmielic?Marianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-77210411904738385762015-04-29T06:37:49.233-07:002015-04-29T06:37:49.233-07:00bardzo dobrze rozumiesz, gotowa masa makowa zawier...bardzo dobrze rozumiesz, gotowa masa makowa zawiera cukier i inne dodatki, a nam wystaczy poczciwy mak w teorebce, dostepny prawie w każdy sklepie na półce z bakaliami :)Dziki Naśladowcahttps://www.blogger.com/profile/04475819956381118785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2768086142303324580.post-81932847938871097042015-04-29T06:25:15.321-07:002015-04-29T06:25:15.321-07:00Jesli chodzi o mak,to rozumiem,ze nie moze byc to ...Jesli chodzi o mak,to rozumiem,ze nie moze byc to gotowa masa makowa z puszki?Marianoreply@blogger.com